MFF School

MFF traži scenarij

Kultura / Flash | 28. 06. 2017. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vrijeme radionice koja se održava devet dana, lokalni studenti i studenti iz Sjedinjenih Američkih Država rade na razvoju ideje, scenarija, snimaju i montiraju film te ga premijerno prikažu na prvoj večeri MFF-a. Otvorena je prijava za sve polaznike MFF School-a, Outside the Lens organizacije i Rough Cut Productions članove, ali i sve prijatelje i obožavatelje MFF Schoola da prijave scenarij za ovogodišnju radionicu.

''Što to znači?: Ako prijavite svoj scenariji, postoji mogućnost da baš Vaš scenariji postane film na ovogodišnjoj radionici. Svi scenariji moraju biti poslani na [email protected] do 1.8. 2017. Svi su pozvani da pošalju svoj rad! Kada scenariji bude prijavljen, on će biti na raspolaganju polaznicima MFF School-a da ga koriste za svoje predstavljanje na ovogodišnjoj radionici'', navodi se iz MFF-a, koji ove godine producira dva filma.

Polaznici radionice će raditi u dva tima "Red" i "Blue". Tim "Red" treba snimiti film koji je djelomično ili u potpunosti na H/B/S jezicima. Dok tim "Blue" može svoj film snimiti na engleskom ili bilo kojem drugom jeziku.

Filmovi će se snimati na lokacijama Parka prirode Blidinjsko jezero. Za scenarije koji odgovaraju lokacijama Blidinja, postoji veća mogućnost da će biti odabrani.

''Odgovaraju nam svi žanrovi priča. Od komedije, do trilera i drame. Sve ideje su dobrodošle!'', navodi MFF te ohrabruje sve studente da surađuju s drugima i zajedno prijave scenarije.

''Ako Vaš scenariji bude odabran, i Vi ste na MFF School radionici ove godine te će te na taj način sudjelovati u pisanju finalne verzije scenarije s drugim piscima. Ako ne budete prisutni na MFF School radionici, onda će te djelomično sudjelovati u pisanju finalne verzije scenarija, putem Skypea ovisno o Vašoj vremenskoj zoni od 14. do 20. kolovoza. Za više informacija o MFF School, posjetite našu Facebook stranicu. Za gledanje naših prošlogodišnjih filmova, posjetite YouTube kanal. Ako imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: [email protected]'', navodi se u pozivu.

Voditelji MFF School radionica su:

Tim "Red": Tyler Gunderson - voditelj post produkcije u "YouTube Space LA", Lucy Eagleson - voditeljica programa u "Outside The Lens", Hilary Morefield - koordinatorica Programa u "Outside The Lens"

Tim "Blue": Doug Herman - osnivač "Rough Cut Productions", Kyle Petty - Nastavnik u "Outside the Lens", Sestra Ružica Dodig suradnica DUFF-a i ljetne filmske škole na Šipanu u Hrvatskoj.

Uz potporu “Kadar film and video production” iz Širokog Brijega i Olivie Smith iz "Rough Cut Production"

Kopirati
Drag cursor here to close