eMTeeM

Maslina mira i iza MAT festa

Kultura / Flash | 24. 03. 2017. u 07:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtog dana MAT festa, u četvrtak, 23. ožujka, na Memorijalnoj sceni 2532 izvedeno je prvo javno pokazivanje rada u procesu na materijalu nastalom prije 35 godina u eMTeeM - ovoj produkciji.

Bilo je to večer puno sjećanja na mlade ljude iz tih dalekih godina stvaranja ovog istraživačkog projekta. Sinoć su na Memorijalnoj sceni 2532 igrali, uz sadašnje mlade glumce eMTeeM - a i Denis, i Šure, i Duci, i Hara, i Vesna, i Renea, i Nešo, i Mate, i Peđa, i Sretenka, i svi nepomenuti, a u mislima prisutni nekadašnji glumci eMTeeM - a koji su stvarali njegovo ime i profilirali njegovu poetiku. Bilo bi ih, rasute po svijetu, lijepo vidjeti i na ovoj sceni, makar u publici, bila je dominantna misao sinoć, jer sinošnje veče bilo je njima u čast.

A igrali su mladi iz današnje generacije eMTeeM - a: Ajla, Adis, Miran, Sajra, Faris, Iman i Alen. Dirljivo veče.

A večeras, petog dana na repertoaru je već kultna eMTeeM - ova predstava o životu u podijeljenim zajednicama "Maslinova grana" koju je sa mladim ljudima osmislila i proces vodila Amra Prutina. Na duhovit način kroz predstavu mladi ljudi dižu generacijski glas protiv života u kakav žive i društva u kojem žive. Dižu glas, ali nude i riješenja.

Bit će to već 81. repriza ove predstave poznate i po sadnji stabla masline poslije izvedbe zajedno sa publikom. Iza predstave ostalo je oko stotinu maslina mira rasutih širom BiH, ali i dalje. I nakon MAT festa ostat će maslina mira da svjedoči o ovom kriku mladih ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close