Glumačka radionica

'Majstorska glumačka radionica' u Narodnom pozorištu Mostar

Kultura / Flash | 30. 01. 2017. u 09:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutra, u utorak, 31. siječnja u 19 sati Zijah A. Sokolović će u Narodnom pozorištu Mostar, u “Studiju 64”, po četvrti put izvesti “Majstorsku glumačku radionicu”.

Svaki je put do sada ovaj program legendarnog bh. glumca i reditelja bio rasprodan nekoliko dana unaprijed, dođite i uvjerite se zašto.

“Jedna glumčka radionica, to je kao sastanak između glumca i publike, da se upoznaju. Četvrta glumačka radionica, to više nije sastanak za upoznavanje između glumca i publike, tu sada ima i emocija...”, kaže Sokolović uoči dolaska u Mostar.

Iako se publika na početku pitala je li to samo za glumce, kakav je to program, Sokolović objašnjava već na plakatu ove predstave: “Za one koje interesuje teatar”, “Za one koji vole teatar” , “Za one koji žive od teatra”.

U dva sata programa, Sokolović govori o svom iskustvu, glumi i umjetnosti iz jedne druge perspektive, nudi novi pogled na predstavu, glumu, umjetnost i kulturu – na neobičan, zabavan i duhovit način. Uz predstavu, predstavlja i knjigu “Glumac... je glumac... je glumac” o njegovoj kultnoj istoimenoj monodrami, koju igra već 39 godina, izveo ju je više od 1600 puta i osvojio brojne nagrade širom svijeta.

Za ovu je predstavu nagrađen i u Mostaru: 2007. godine Zijah Sokolović je osvojio Veliku lisku za najboljeg glumca festivala na međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”, koji se održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.

Zašto je Zijah Sokolović redovan gost Narodnog pozorišta Mostar s ovim neobičnim programom?

Ako do sada niste uspjeli na vrijeme osigurati svoju kartu, sada iskorstite priliku, i uživajte. Već imamo publiku koja je redovna na svakoj “Majstorskoj glumačkoj radinoci”. “Dobro došli, vi koji Glumite u realnosti, nama koji Glumimo u iluziji”, poručuje Sokolović.
Cijena programa: 3,50 KM.

Zijah A. Sokolović: Bio profesor glume na Bruckner sveučilištu u Linzu, Umjetničkoj Akademiji u Osijeku, gostujući profesor na doktorskim studijama Akademije Umjetnosti u Beogradu, Veleposlanik dobre volje UNDP-a, osnivač TheArto projekta u Salzburgu i Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close