Film stiže i u BiH

Ljuma Penov junakinja prvog srpskog remakea "Ljubavni slučaj''

Kultura / Film TV | 30. 01. 2017. u 08:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pola stoljeća nakon premijere remek-djela srpske kinematografije "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" čuvenog redatelja Dušana Makavejeva pojavio se remake ovog ostvarenja.

Naime, prošli tjedan u Domu omladine u Beogradu premijerno je prikazan film „Ljubavni slučaj“ uz velike ovacije publike koji nisu krili svoje oduševljenje.

Autori su polaznici Škole filma "Preditor", a ovaj remake pod nazivom "Ljubavni slučaj" predstavlja neku vrstu omaža nedavno preminulom Branku Vučićeviću, koji je bio koscenarist i pomoćnik redatelja.

Uloga koju u originalu tumači poznata glumica Eva Ras pripala je Ljumi Penov, a pored nje glume i Albin Salihović, Ana Todorović-Dialo, Marina Bukvički, Anđelko Beroš...

Kako Bljesak.info saznaje od Ljume Penov, film će se prikazivati u cijeloj regiji pa teko i BiH.

Ljuma Penov je za "Glas Srpske", pred premijeru govorila kako je izgledalo snimanje.

''Za mene je to veoma drago i nekako čudno iskustvo. Ipak je ovo prvi srpski rekmake. Bila sam vrlo uzbuđena i sretna kad sam dobila ovu ulogu. To je veoma značajna stvar za cijelu regiju i jako važno za srpsku kinematografiju'', kaže glumica koja je publici najpoznatija po filmu "Crna Zorica" u kome tumači glavnu ulogu.

Kada je riječ o novom filmu, ističe da se pri kreaciji lika nije ugledala na Evu Ras.

''Uz dužno poštovanje, mislim da bi to u neku ruku bila krađa. Dobila sam scenarij koji je osuvremenjen, ali s istim likom, pristupila sam ulozi na svoj način, vrlo pažljivo, brižno i nježno. Jeste to isti lik, ali drugačije sam ga doživjela ja nego draga glumica Eva Ras. Mi smo različite i kao osobe, a i prvi film je rađen prije pedeset godina s drugim sredstvima'', objašnjava Penov uz napomenu da se nikada ne bi ni usudila da se ugleda na bilo koga.

Prvi put je, kaže, surađivala s devet redatelja filmske škole "Preditor", a sve pod vodstvom redatelja Milutina Petrovića. Svaki dan na snimanje je dolazio drugi redatelj što nije baš uobičajeno i smatra da je to jako zahtjevno za glumce.

''Nadam se da ćemo sa filmom doći i u Republiku Srpsku i ostatak BiH. Radnja je smještena u sadašnje vrijeme, gdje je sve potpuno drugačije nego šezdesetih. Prisutno je rušenje tabua, kao i u originalu, što je teško u sadašnjosti, ali mi smo pokušali makar da to dovedemo u pitanje, čime film i treba da se bavi'', objašnjava glumica koja je priznanje za svoj rad dobila u Americi.

Ističe da ne prihvaća sve uloge koje joj se nude, pa čak ni gostovanja u nekim emisijama.

''Ako sebe ne vidim u tome, ne može, jednostavno moram staviti točku. Mislim da uloge koje mi dolaze i koje prihvaćam same dođu do mene. To je neki osjećaj, intuicija, da osjetim da su mi nekako moje, nekako se nađemo duboko, nekim znacima'', završila je Penov priču.

Podsjetimo, ova mlada glumica publici u Mostaru, a i BiH poznata je po ulozi u filmu Crna Zorica, koji je 2012. godine prikazivan i na Danima filma u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close