Gostovanje

Ljepote folklora u mostarskoj kotlini

Kultura / Flash | 22. 07. 2017. u 16:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno - umjetnička društva iz Mostara, Bosne i Hercegovine, te iz nekoliko zemalja svijeta gostovala su u Bijelom polju kod Mostara na festivalu folklora koji je po četvrti put organiziran u tom mjestu.

Festival 'Bjelopoljski dani folklora Mostar 2017' ugostio je oko 500 sudionika iz 14 kulturno - umjetničkih društava. Posjetitelji su tako vidjeli izvedbe i nošnje iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Bugarske, Kirgistana i Rusije.

Uoči programa koji je održan na igralištu Osnovne škole u Potocima, upriličen je defile sudionika festivala kroz Stari grad u Mostaru gdje su mnogobrojni turisti uživali i fotografirali se sa gostima i članovima folklornih skupina.

Na samom početku službenog programa obratio se direktor K.U.D.-a Bijelo polje Miralem Gluhović koji se zahvalio velikom broju posjetitelja na dolasku, kao i brojnim sponzorima koji su podržali ovaj projekt.

Riječima hvale za 'Bjelopoljske dane folklora' obratila se i ministrica obrazovanja i znanosti Federacije BiH Elvira Dilberović koja je i otvorila ovogodišnji festival folklora.

Kopirati
Drag cursor here to close