Izložba

Livanjski umjetnik se predstavio splitskoj publici

Kultura / Flash | 13. 01. 2017. u 13:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon iznimno uspješnih izložbi u Virovitici i Zagrebu, livanjski akademski slikar Ivica Vlašić predstavio se svojim radovima i splitskoj publici.

Izložba u povodu četrdeset godina njegovog stvaralačkog rada, otvorena je sinoć u Galeriji dominikanskog samostana "Vinko Draganja, op.", priopćeno je iz livanjske općine.

Ravnatelj galerije fra Ivan Iko Mateljan govorio je o "beskrajnoj vidljivosti livanjskih krajolika, o posebnoj igri svjetla i sjene, o specifičnom plavetnilu livanjskog neba koje se voli slikati".

"Pratiti rad umjetnika ponekad je važnije nego rad političara ili drugih javnih osoba, jer umjetnost stvara zdravi duh. Gdje ima lijepe umjetnosti ima i zdravoga duha", kazao je Mateljan, istaknuvši kako mu je posebno drago zbog nazočnosti livanjskoga načelnika koji je izložbu podržao i kao pokrovitelj.

Livanjski načelnik Luka Čelan kazao je da mu je osobito zadovoljstvo što se u veoma kratkom vremenskom razdoblju splitskoj publici predstavljena dva livanjska umjetnika, osvrnuvši se na nedavno predstavljanje knjige i otvorenja izložbe u Splitu Livnjaka Gorana Sučića.

"Evo, večeras smo svjedoci otvorenju izložbe vrhunskog livanjskog slikara Ivice Vlašića povodom njegovog četrdesetogodišnjeg stvaralaštva. Na ovaj način predstavljamo Livno u najboljem svjetlu. Mogu samo reći da će grad Livno i u budućnosti podržavati ovakve i slične projekte", kazao je Čelan.

Koordinator organizacije izložbi u tri hrvatska grada, Zagrebu, Virovitici i Splitu, bio je Ivan Maruna, a veliki doprinos dao je i likovni kritičar Stanko Špoljarić.

Ivica Vlašić u svojoj karijeri imao je više od stotinu skupnih izložbi, a za svoj rad primio je brojne nagrade i priznanja.

Uvršten je u zagrebačku Enciklopediju hrvatske umjetnosti te u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za međunarodnu suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close