Mostar

Listopad u Narodnom pozorištu: Nakon 'Pjevačice', Književni most

Kultura / Kazalište | 26. 09. 2017. u 09:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraj mjeseca u Narodnom pozorištu Mostar završava izvedbom predstave "Ćelava pjevačica" (Eugène Ionesco/ režija:Lajla Kaikčija) u petak, 29. rujna u 20:00 sati na Velikoj sceni.

Narodno pozorište s tom predstavom 19. listopada gostuje i u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Kako najavljuju iz mostarskoga pozorišta, idući mjesec su na repertoaru književni susreti, predstave, koncerti, a gosti su, uz ostale, Marko Tomaš, Davor Diklić, Sanel Redžić...

Mostarsko pozorište naime, idući mjesec otvara prvim susretom u sklopu programa "Književni most", koji će se održavati u "Studiju 64", Narodnog pozorišta Mostar, gdje će biti održavani i susreti autora i njihovih djela s publikom, u dijalogu, razgovoru, razmjeni mišljenja..., uz besplatan ulaz.

Prvi gost "Književnog mosta" je mostarski pisac, urednik, kolumnist Marko Tomaš i njegova najnovija knjiga poezije "Regata papirnih brodova" (LOM, Beograd, 2016.), a susret je planiran za ponedjeljak, 2. listopada, u 19 sati u "Studiju 64”.

Iduća promocija je već u subotu, 7. listopada u 13 sati, kada će u "Studiju 64" biti predstavljena knjiga Davora Diklića "Teatar u ratnom Sarajevu 1992. – 1995.". Promocija u Mostaru će biti upriličena u sklopu OFF MESS programa.

Narodno pozorište Mostar 12. listopada u 19 sati će ugostiti Sanela Redžića, jednog od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije, kome mnogi kritičari i ljubitelji klasične glazbe predviđaju blistavu svjetsku karijeru.

Redžić je uz veliki repertoar, koji se sastoji od glazbe baroka pa sve do moderne glazbe, postao važno ime na internacionalnoj sceni. Imao je više od 1000 nastupa širom svijeta, osvojio brojne nagrade (Beograd, Beč, Weimar, Oberhausen, Lisbon, Tokyio...), učio od čuvenih majstora gitare.

Predviđen je i Masterclass Sanela Redžića s učenicima glazbenih škola Mostara, koji je za učenike besplatan. Ulaz na koncert je 7 maraka, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 maraka.

U petak, 6. listopada, u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je uvijek tražena komedija "Šta ćemo sad?", Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Za 13. listopada u 20 sati predviđena je višestruko nagrađivana predstava "Hotel Plaza", Neila Simona, u režiji Admira Glamočaka.

Posljednji petak u mjesecu, 27. listopada, rezerviran je za hit komediju Narodnog pozorišta Mostar "Mostarska djelidba", Skendera Kulenovića, u režiji Sulejmana Kupusovića.

Od gostujućih programa u NPM-u za 11. listopada u 20 sati izdvajaju predstavu Narodnog pozorišta RS-a iz Banja Luke "Sinovi umiru prvi" Mate Matišića, u režiji Marka Misirače, koja će biti izvedena u sklopu "Šantićevih večeri poezije", koje se održavaju u organizaciji Srpskog prosvjetno kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta" Gradskog odbora Mostar i Srpskog prosvjetno kulturno umjetničkog društva (SPKUD) "Gusle". U ponedjeljak, 16. listopada, u 19 sati je završno večer manifestacije "Šantićeve večeri poezije", gdje će nastupati "Mostarske kiše" i laureat Pero Zubac.

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar mogu se kupiti na blagajni NPM-a od 9 do 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128.

Kopirati
Drag cursor here to close