Kulturno-vjerska manifestacija 'Dani sv. Ilije 2017'
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 15:28
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Bosansko grahovo sv ilija
0

Program će 20. srpnja započeti svetom misom, nakon čega slijedi malonogometni turnir "Sveti Ilija" na igralištu Osnovne škole u Bosanskom Grahovu.

Kulturno-vjerska manifestacija "Dani sv. Ilije 2017" održat će se u Bosanskom Grahovu od 20. do 23. srpnja pod pokroviteljstvom zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto.

Organizatori manifestacije su: Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine "Don Juraj Gospodnetić" Bosansko Grahovo, Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine Hrvata Bosanskog Grahova "Dinara-Ponare" Zagreb i Župa sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo.

Program će 20. srpnja započeti svetom misom, nakon čega slijedi malonogometni turnir "Sveti Ilija" na igralištu Osnovne škole u Bosanskom Grahovu.

Molitvom pred spomen pločom za pokojne Mandu i Matu Vulića započinje drugi dan manifestacije nakon čega, u poslijepodnevnim satima, slijedi obilazak gradilišta HKC "Korita".

U 20 sati je organizirano VI. Pješačko sijelo u čast don Jurja Gospodnetića.

U subotu, 22. srpnja, u dvorištu Župne crkve sv. Ilije proroka u Obljaju bit će priređen Međunarodni pljočkarski turnir "Obljaj 2017" Bosansko Grahovo.

Duhovni bend Emanuel iz Zagreba održat će koncert u 20:30 sati u dvorištu župne crkve.

Proslava sv. Ilije proroka, patrona župe Bosansko Grahovo, započinje u nedjelju, 23. srpnja, u 11 sati misnim slavljem.

Nakon svete mise bit će upriličen prigodni kulturno-umjetnički i sportski program, tradicionalni sportovi potezanje konopa, bacanje kamena s ramena,skakanje i drugi.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.