Na Svijećnicu

Kruševo: Klapska večer svjetla

Kultura / Flash | 26. 01. 2017. u 13:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već treću godinu zaredom na Svijećnicu, točnije 2.2. klapa Studenac iz mostarskog Kruševa priredit će prigodnu večer klapskog pjevanja, gdje će uz njih nastupiti još četiri hercegovačke klape: Bratovština iz Gorice (Sovići), Zvizdan iz Posušja, Bura M iz Mostara, te Neretva iz Čapljine.

Radi se o trećem po redu samostalnom koncertu klape Studenac, čija je svrha pozvati svoje prijatelje, kako glazbenike tako i ljubitelje klapskog pjevanja, da pozdrave njihov rad kroz proteklu godinu svojim prisustvom - ali i pjevanjem. Međutim, sudeći po odazivu gostujućih klapa, od ove godine koncert pomalo poprima oblik manjeg klapskog susreta, što su domaćini s radošću pozdravili, te su radosni da se i u ovom razdoblju godine Hercegovina može pohvaliti susretom klapske pjesme, radosti i druženja.

Cjelokupan događaj započinje svetom misom u 18 sati, u prelijepom ambijentu jednog od najljepših sakralnih prostora u Hercegovini – Crkva sv. Ilije proroka u Kruševu. Program sv. mise pjevanjem će uveličati mješoviti zbor Fontes. Budući da je ova večer također i uočnica sv. Blažu (Vlahi), svi posjetitelji imat će priliku po njegovom zagovoru dobiti blagoslov grla.

Početak koncerta je planiran u 19 sati, odmah nakon sv. mise. Program će biti sastavljen na način da će klapa domaćin nastupiti u dva navrata, a vrijeme između će ispuniti gostujuće klape.

Svi pjevači i organizatori ovog posebno važnog događaja očekuju dobru posjećenost kao i proteklih godina, te ovim putem pozivaju sve ljubitelje klapskog pjevanja, ali i kulturnog napretka općenito:
- Dobro došli na treću po redu smotru klapa „Klapska večer svjetla“, ili na treći samostalni koncert klape Studenac!“ - kako vam drago!

Kopirati
Drag cursor here to close