Župa Gorica - Sovići

Koncertom fra Marina Karačića počelo Kulturno ljeto

Kultura / Flash | 28. 06. 2016. u 10:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom svetkovine sv. Petra i Pavla u nedjelju 26. lipnja 2016. godine započelo je još jedno Kulturno ljeto u župi Gorica-Sovići.

Nakon svete mise koju je predvodio župnik župe Gorica-Sovići fra Stipe Marković uslijedio je koncert duhovne glazbe u izvedbi fra Marina Karačića i njegova benda.

Ni vrućina, ni sparina koje su vladala toga dana nisu spriječila mnogobrojne župljane i posjetitelje sa strane da izdvoje 40-ak minuta i uživaju u stihovima koje je napisao sam fra Marin, a za koje mnogi tvrde da su izraz istinske molitve i vjere u Boga, priopćeno je.

''Pustinja'', ''Promijeni me'', ''Vikni glasnije'', samo su neke od pjesama koje su izvedene te večeri. Svaka od pjesama opisuje čovjeka sa svim njegovim slabostima, sumnjama i grijesima, ali vjera u Boga i ljubav prema bližnjima jača je od svega.

Publika je nakon koncerta ispratila fra Marina gromoglasnim pljeskom, a mnogi, pogotovo mladi, htjeli su se slikati s njim kako bi imali trajnu uspomenu na ovaj događaj.

Svim nazočnima obratio se i predsjednik Bratovštine, koji je zahvalio fra Marinu i njegovim bendu, kao i svima onima koji su došli na ovaj koncert, a ovom prilikom pozvao je brojne posjetitelje da se pridruže na budućim zanimljivim priredbama, koncertima i ostalim sadržajima u ovogodišnjem Kulturnom ljetu.

Kulturno ljeto se nastavlja:

• Subota, 16. VII. 2016. kod zvonika-kapele sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi u 20:30 sati Monodrama „AnimaCroatorum“ u izvedbi Mladenke Gruice uz pratnju klape Bratovština te predstavljanje knjige pjesama Marka Čuljka uz nastup folkloraša.
• Petak, 29. VII. 2016. uStaroj crkvi u Gorici sa početkom u 20:00 sati održati će se jubilarni 10. Susret klapa u Gorici.
• Nedjelja, 31. VII. 2016. u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici u 20.30 sati otvaranje izložbe slika akademske slikarice Branke Grizelj iz Sovića.

Kopirati
Drag cursor here to close