Premijera

Hotel Plaza nakon 26 godina na mostarske daske vraća Žalicu

Kultura / Flash | 23. 03. 2016. u 12:25 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 25.3.2016. godine s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar bit će premijerno izvedena predstava “Hotel Plaza“ Neil Simona, u režiji Admira Glamočaka.

“Prošle godine smo, neslužbeno, dogovorili tijekom Mostarske Liske da ćemo zajedno raditi projekt, a ove godine je to rezultiralo predstavom “Hotel Plaza” po tekstu Neil Simona, pozatog autora koji je dobitnik brojnih nagrada. Izuzetno mi je drago što sam imao priliku da radim u Narodnom pozorištu Mostar zajedno s mlađim glumcima iz ansambla kazališta, sa svojim studentima, kao i sa svojom kolegicom Jasnom Žalicom s kojom nisam dugo radio. Nadam se da ćete i Vi uživati u predstavi onoliko koliko sam ja uživao u procesu pripreme predstave.”, izjavio je redatelj Admir Glamočak.

Odlična glumačku postavu čine Admir Glamočak, Jasna Žalica, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Spahić,Ajla Hamzić, Saša Oručević i Emir Sejfić.

"Uživala sam radeći na ovoj predstavi zajedno sa svojim studentima. Dugo nisam igrala u kazalištu, bavila sam se filmom i svojim životom, a konkretno u Narodnom Pozorištu Mostar nisam igrala 26 godina pa mi je ova priča jako zanimljiva. Komedija je u pitanju, a nama je bilo smiješno dok smo je mi radili a vjerujem da će tako biti i Vama", istaknula je glumica Jasna Žalica.

Scenografska i kostimografska rješenja potpisuje jedna od najboljih bosanskohercegovačkih konceptualnih umjetnica Amra Zulfikarpašić.

Iz Narodnog pozorišta Mostar poručuju da sve informacije o predstavi mogu dobiti na stranici www.npm.ba koja je nedavno puštena u rad. Ulaznice za prvu reprizu (26.3.2016. godine) su već u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati; ili rezervirati na telefon 036 550 128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: [email protected], te putem facebook stranice Narodnog pozorišta Mostar.

Nakon premijere, u foajeu Narodnog pozorišta će biti upriličeno prigodno druženje glumaca predstave s publikom i medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close