Mjesec kulture

Književno druženje s mladom autoricom Jelenom Rozić

Kultura / Umjetnost | 14. 03. 2017. u 21:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U caffu Kosača večeras je promovirana knjiga "Jesi tu?", mlade mostarske autorice Jelene Božić.

Naime, promocija se održala sklopu Mjeseca kulture, Dana studentskog zbora a svi prisutni su imali priliku da kroz ragovor, smijeh i čitanja upoznaju Jelenu.

Jelena Božić sada Rozić, u knjizi priča istinitu ljubavnu priču, mostarsku a ipak svjetsku priču o vezi na daljinu. U knjizi nema izmišljenih događaja, i u njoj, kao kroz ključanicu, čitatelju se pruža uvid u ljubavnu vezu jednog stvarnog para.

Autorica u knjizi govori o svojoj vezi na daljinu, ljubavi prema ljudima i privrženosti gradovima, a sve kroz prizmu čežnje i nedostajanja. Istinitu i stvarnu ljubav između dvoje ljudi provlači kao glavni motiv koji se isprepleće s opisima njezinog Mostara i daleke Azije.

U knjizi će čitatelji, oni koji do sada nisu pročitali knjigu, moći pročitati sve o nedaćama i poteškoćama koje veza na daljinu donosi te o predivnim trenucima koji zbog nje i od nje nastaju.

Jelena Božić rođena je 9. rujna 1992. godine u Splitu. Srednjoškolsko obrazovanje, Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru, završava 2011. godine te iste godine upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer anglistika i lingvistika. Od svoje šesnaeste godine aktivno se bavi pisanjem proze i poezije te dramskim stvaralaštvom.

Kopirati
Drag cursor here to close