Knjige

Književnica Julijana Matanović gostovala u Mostaru

Kultura / Flash | 28. 03. 2017. u 06:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Mostarskog proljeća u Kosači je upriličen drugi po redu program, a to je bilo druženje sa književnicom Julijanom Matanović, gdje su ujedno predstavljene i njene knjige 'Zašto samvam lagala', 'I na početku i na kraju bijaše kava', te 'Samo majka i kći'.

Brojni znatiželjnici su mogli čuti jako puno detalja o ovim knjigama i o njihovom nastanku. Uz autoricu, o knjigama su svoje osvrte dale Misijana Brkić Milinković i Mirna Brkić Vučina.

Naime, Julijana Matanović je održala predavanje na mostarskom Sveučilištu, a u okviru Mostarskog proljeća gostovat će i u Čapljini (TAU galerija) 29.3. od 19 sati.

Matanović je rođena u Gradačcu 1959. godine. Magistrirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temi 'Primarna i sekundarna generička obilježja u Đorđićevim Uzdasima Mandaljene pokornice', a doktorirala 1998. g. na temi 'Povijesni roman u hrvatskoj književnosti XX. stoljeća'.

Napisala je više od 200 ogleda, eseja i književnih kritika. Bestseleri su joj 'Zašto sam vam lagala' (1997.), 'Bilješka o piscu' (2000.), 'Kao da smo otac i kći' (2003.), 'Laura nije samo anegdota' (2005.), 'Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka' (2009.), 'One misle da smo male', (2010), te 'I na početku i na kraju bijaše kava' (2014.).

Kopirati
Drag cursor here to close