Kavana Procaffe

Književna večer uz 'Jesi tu?' i 'Ogledalo duše'

Kultura / Flash | 14. 12. 2016. u 18:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 17.12.2016. godine s početkom u 20 sati u kavani Procaffe (bivša Kariola) na Lenjinovom šetalištu u Mostaru održat će se čitanje knjige „Jesi tu?“ i odabranih tekstova s autorskog bloga „Ogledalo duše“ mlade mostarske spisateljice Jelene Rozić.

Jelena Rozić kroz svoje tekstove priča o vezi na daljinu, ljubavi prema ljudima, privrženosti gradovima i svakodnevnim životnim detaljima iz drukčije perspektive.

U knjizi ćete čitati o istinskoj i stvarnoj ljubavi između dvoje ljudi koja se provlači kao glavni motiv te se isprepliće s opisima njezinog Mostara i daleke Azije. Knjiga je oda svim nedaćama i poteškoćama koje veza na daljinu donosi i predivnim trenucima koji zbog nje i od nje nastaju. 

„Jesi tu?“ nema izmišljenih događaja, pruža vam pravi pogled kroz ključanicu u ljubavnu vezu jednog stvarnog para i potiče vas da ne odustanete ni onda kada se stvari čine nemogućima.

Tekstove će čitati sama autorica, a za glazbeni dio programa pobrinut će se mladi mostarski glazbenik Hrvoje Merdžo.

Ulaz je besplatan, a knjigu „Jesi tu?“ moći ćete kupiti na licu mjesta po cijeni od 20 KM. Knjigu također možete naručiti i na web stranici www.jesitu.com.

Ovo je prvo javno čitanje Jeleninih tekstova nakon uspješnog i programski veoma originalnog predstavljanja knjige u svibnju. Stoga nemojte propustiti priliku za druženje s autoricom čije riječi svojom iskrenošću dotiču srca i šire ljubav diljem regije.

Vidimo se u kavani Procaffe u subotu 17.12.2016. u 20 sati.

O autorici:

Jelena Rozić rođena je 9. rujna 1992. godine u Splitu. Srednjoškolsko obrazovanje, Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru, završava 2011. godine te iste godine upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer anglistika i lingvistika. Od svoje šesnaeste godine aktivno se bavi pisanjem proze i poezije te dramskim stvaralaštvom.

Sudjeluje na pjesničkoj manifestaciji Mostarsko književno proljeće. Objavljuje poeziju i prozu u časopisu Motrišta te zbirkama Euroorjentacije 3, Rukopisi – Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije, Zborniku suvremenih ljubavnih priča te Zborniku suvremene ljubavne poezije i drugim časopisima.

Od 2009. godine postavlja dramske komade kojima potpisuje tekst i režiju: „Sestre“, „U zimsku, pustu noć“, „Eto ih 'vamo“, „Pošalji dan“. U kolovozu 2014. godine proglašena je dobitnicom književne nagrade „Miloš Šubarički“ za najbolji neobjavljeni ciklus pjesama „Prozirno tkanje“.

Autorske tekstove objavljuje na stranici „Ogledalo duše“, na linku www.facebook.com/PogledajPozorno

Kopirati
Drag cursor here to close