prilika za književnike

Književna stipendija – gradski pisar grada Graza

Kultura / Flash | 22. 01. 2017. u 10:21 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijsko veleposlanstvo u Sarajevu podsjeća književnike na natječaj grada Graza za književnu stipendiju – gradski pisar grada Graza.

Stipendija se odnosi na razdoblje od rujna 2017. do kolovoza 2018. godine i obuhvaća besplatan smještaj – stan u Cerrini-Schlössl, Schlossberg, u Grazu (od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2018. godine), te mjesečnu novčanu potporu u iznosu od 1.100 eura.

„Kulturvermittlug Steiermark“ će uz suglasnost Gradskog ureda za kulturu pružiti podršku gostu/gošći i biti mu/joj na raspolaganju za vrijeme boravka u Grazu, napominju organizatori ovog iznimno zanimljivog i zahtjevnog natječaja.

Rok za prijavu za ovu književnu stipendiju je 31. ožujka 2017. godine (datum poštanskog žiga).

Detaljne informacije o stipendiji mogu se preuzeti na web stranicama, kako na njemačkom, tako i engleskom i francuskom jeziku.

Zainteresirani autori mogu za sva dodatna pitanja kontaktirati gospođu Brigitte Soltys.
Tel.: +43/316/872-4907
Mail: [email protected]
[email protected]
www.kulturserver-graz.at/kulturamt

Kandidati za stipendiju trebaju imati osnovno znanje njemačkog jezika, kulturni i jezični afinitet za grad Graz, najmanje jedno samostalno objavljeno djelo kod nekog nakladnika, spremnost za uključivanje u javni i kulturni život grada Graza u vrijeme boravka, a uvjet je i da se definira i navede jedna ideja na kojoj će književnik/ca raditi za vrijeme jednogodišnjeg života i rada u Štajerskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close