Mali jubilej velike klape

Klapa ''Signum'' Čapljina održala koncert povodom desetog rođendana

Kultura / Kazalište | 01. 09. 2017. u 10:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno desetljeće mješovita klapa ''Signum'' svojim pjevanjem dokazuje kako se uz puno truda, zalaganja i odricanja može učiniti ono što čovjek istinski želi.

To su dokazali sinoć u prepunoj dvorani Hotela ''Mogorjelo'' gdje su obilježili desetu godišnjicu svog postojanja poklonivši samostalni koncert svojim sugrađanima, gostima i ljubiteljima klapske glazbe.

Latinska riječ signum, genitiv signi znači znak, a mješovita klapa ''Signum'' je i više od toga.

Članovi klape zapravo su gospođe, djevojke i mladići koji su svoje vrijeme stavili u ritam, a većinu svojih obaveza u zajedničku interpretaciju.

O njihovoj kvaliteti suvišno je pisati zbog toga što o njima najbolje govore svi nastupi na kojim su se pojavili u ovih 10 godina te pobrali sve najbolje nagrade i zasigurno postali omiljena klapa publike, gdje god da se pojave.

Gost večeri na obilježavanju 10. godišnjice postojanja bio je tamburaški orkestar ''Misericordia'' iz Šurmanaca, a svojom izvedbom ''Otiš'o je otac moj polako'' sve prisutne počastio je i maestro don Dragan Filipović.

Klapa ''Signum'' nastala je sredinom 2007. godine, a čini ju 11 članova: Monika Bule – voditeljica klape i sopran, Marija Jelčić – sopran, Martina Zlopaša – alt, Kata Krndelj – alt, Željka Ćišija – alt, Slavica Eldić – alt, Iva Sušac – tenor, Stjepan Petković – bas, Luka Bender – bas, Bojan Raguž – bas i Ante Raguž – bas.

Osim toga što su upriličili odličan koncert, članovi klape, na samom ulasku u dvoranu hotela ''Mogorjelo'', postavili su kutiju za donacije za oboljelu djevojčicu Anu Ritu Puljić koja boluje od teške bolesti mišića.

Kopirati
Drag cursor here to close