'BH Stend-Drp Tragedy'

Josip Pejaković za Bljesak.info: Radujem se gostovanju u Mostaru

Kultura / Flash | 21. 07. 2017. u 10:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radujem se gostovanju u Mostaru, a posebno zbog toga što monodramu izvodim u Narodnom pozorištu. Pretpostavljam da će monodrama privući veliki broj publike i da ćemo se lijepo družiti kao i uvijek u Mostaru'', rekao je Josip Pejaković za Bljesak.info uoči nastupa u Mostaru.

Naime, u subotu, 22. srpnja u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar Josip Pejaković će izvesti svoju najnoviju monodramu 'BH Stend-Drp Tragedy'.

''Ovom predstavom želim dokazati da ništa što se događalo danas, nije ništa što se nije događalo prije 100-150 godina'', objašnjava Pejaković i dodaje da je ovo predstava o njegovom životu. Ističe da je njegov život zanimljiviji od života likova koje je igrao u karijeri.

Premijera predstave je bila u BKC-u u Sarajevu, a mostarska premijera je jedna od prvih premijera predstave izvan Sarajeva. Predstava je dosad izvedena u Kalesiji, Gračanici, a nakon Mostara bit će odigrana u Banja Luci, Prijedoru, Kakanj i Srebreniku. Pravi spektakl sprema u rodnom Travniku.

''Od toga najviše očekujem. Predstava će biti izvedena na travničkoj tvrđavi i tu će biti jako puno publike. Predstava će biti snimana s pet kamera, a u programu će sudjelovati derviši'', rekao je Pejaković.

Otkrio nam je kako počinje drugi dio monodrame, koji će biti posebno zanimljiv publici.

''Druže Tito ti se nama vrati zaratili Srbi i Hrvati, a sa njima braća muslimani đah na ovoj, đah na onoj strani'', kaže Pejaković.

Pejaković se, između ostalih, proslavio monodramama 'On meni nema Bosne', 'Oj živote' i 'O, izbjeglice'. Igrao je zapažene uloge u televizijskim serijama i filmovima poput: Osma ofanziva, Gluvi Barut (Bahrudin Čengić, 1990), Savršen krug (Ademir Kenović, 1997) i mnogim drugim, a od nagrada izdvajamo i da je dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

Ulaznice za monodramu Josipa Pejakovića u NPM-u prodaju se po cijeni od 10 KM. Ulaznice možete rezervirati na mail [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar, na broj 036/ 550-128. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a od 9 do 12 sati, na dan igranja predstave od 9 do 12 sati, pa od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close