mrtve ribe plivaju...

Josip Mlakić glumi u svom filmu

Kultura / Flash | 06. 04. 2016. u 12:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Mlakić, scenarist filma 'Mrtve ribe plivaju na leđima', koji se ovih dana snima u Mostaru, pojavit će se u filmu, u ulozi političara.

''Ovaj dio nije bio planiran i dogodio se spontano. Kako sam prisutan na snimanju, redatelj Kristijan Milić i ostala ekipa me uspjela nagovoriti na ulazak u 'glumačke vode' te ću se za potrebe filma okušati u profesiji političara'', rekao je za Bljesak.info Josip Mlakić, koji se u sceni pojavljuje uz zvučno glumačko ime, Mostarca Velibora Topića.

Podsjećamo, snimanje filma Kristijana Milića, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara, počelo je 3. travnja, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić, Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić te brojni drugi.

U filmu će se okušati i 70-tak statista iz Mostara, pa je grad na Neretvi u mjesecu travnju u pravom filmskom duhu.

Radnja filma smještena je u poratne godine u BiH provinciji, a jedina poveznica priče je bizarno samoubojstvo koje je zapanjilo gradić. Zanimljivo je da će se film snimati u crno-bijeloj tehnici.

Inače, Mlakić i Milić su ''uigrani'' dvojac čiji je film 'Živi i mrtvi' osvojio rekordan broj pulskih Arena.

Kopirati
Drag cursor here to close