Prijave

Javni poziv iz Narodnog pozorišta Mostar za sudjelovanje na 'Mostarskoj liski'

Kultura / Kazalište | 17. 01. 2017. u 11:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Narodnog pozorišta Mostar u utorak je upućen Javni poziv za sudjelovanje na 14. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska' koji će se održati u Mostaru, od 22. do 29. travnja 2017. godine.

Pravo sudjelovanja imaju sva profesionalna kazališta, kazališne trupe i ostale organizacijske forme profesionalne kazališne produkcije koje su u periodu od 1.1.2016. godine pa do dana prijave producirale predstavu komedijskog žanra i koje prođu službenu selekciju.

Selekciju i odabir predstava koje će sudjelovati na Festivalu vršit će umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Adnan Lugonić, dramaturg i dramski pisac. Rok za prijave traje do 20. veljače. Poziv i prijavni obrazac mogu se preuzeti na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, a obrasci se mogu dobiti i slanjem upita/zahtjeva na e-mail [email protected].

Inače, ovoga mjeseca sve predstave u Narodnom pozorištu Mostar igraju se na kamernoj sceni, u 'Studiju 64'. Zagrijavanje ovomjesečnog repertoara počinjemo s poetskom dramom 'Đaurko moja' po motivima iz biografije pjesnika Osmana Đikića, koja će biti izvedena u petak, 20. siječnja u 20 sati. Tekst autorice Selme Dizdar – Cerović, u režiji Kaće Dorić iz Sarajeva, govori o životu čuvenog mostarskog pjesnika Osmana Đikića i njegove ljubavi Zorke.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Amela Kreso, Vedran Vilogorac i Šerif Aljić. Osnov za tekst bili su podaci iz života (biografija) Osmana Đikića (1879. –1912.), pjesnika koji je poeziju živio doslovno, predavao joj se doslovno i sa istim žarom kao i drugim djelatnostima kojima se bavio, kao i ljubavi.

Cijena ulaznice za predstavu 'Đaurko moja' Narodnog pozorišta Mostar je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close