Izložba slika Mateja Škarice u Zagrebu
Ramski susreti u Zagrebu
OBJAVA: Srijeda, 13. rujna 2017. 10:37
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Ma.M.
Izložba slika Mateja Škarice u Zagrebu
0

Na izložbi će biti prikazani radovi s motivima iz Rame i Hercegovine, točnije pejzaži i portreti s tehnikom ulja na platnu.

U sklopu ovogodišnjih Ramskih susreta u Zagrebu koji će se održati u nedjelju 17. rujna 2017. godine u Sesvetskoj Sopnici s početkom u 12 sati, u kapeli sv. Ante samostansko-župne crkve B. D. Marije Anđeoske bit će otvorena izložba umjetničkih slika Mateja Škarice pod nazivom 'Krajolici Rame i Neretve'.

Na izložbi će biti prikazani radovi s motivima iz Rame i Hercegovine, točnije pejzaži i portreti s tehnikom ulja na platnu. Posjetitelji će tako imati prigodu vidjeti nove radove ovog autora kao i neke koji su već bili na izložbama, poput slike 'Kanjon Neretve' prikazanoj u Mostaru i na međunarodnoj izložbi u Zadru te slike 'Pogled na Samostan Šćit','Stari Ramljaki' druge.

Inače, Matej Škarica je rođen u Mostaru 1981. godine, slikarstvom te djelomično kiparstvom bavi se od srednje škole. Do danas je imao nekoliko samostalnih izložbi, a Ramski i Neretvanski kraj česta su tema njegovih radova.

Izložba će biti otvorena do 24. rujna 2017. godine, a ovom prigodom podržali su je Župa Blažene Djevice Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici, udruga Ramska zajednica Zagreb kao i franjevački Samostan Rama-Šćit.

Vrijedi napomenuti kako su Ramski susreti tradicija koja traje preko petnaest godina, a okuplja brojne raseljene Ramljake i prijatelje Ramskog kraja iz Hrvatske i BiH, priopćeno je.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.