Putevima pobjede

Izložba o herojima Mostara

Kultura / Flash | 08. 06. 2017. u 17:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izložba govori o herojima Mostara, znanim i neznanim koji su u razdoblju od 1992. do 1995. godine branili i obranili ne samo grad Mostar, nego i Hercegovinu. Želimo uputiti poruku da samo jedinstvo naroda koji žive na ovim prostorima može dovesti do nečega čemu težimo, a to je da živimo u prosperitetnom Mostaru i jedinstvenoj državi BiH'', rekao je Suad Muharemović na otvorenju izložbe fotografija ''Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara''.

Izložba je otvorena u Centru za kulturu u Mostaru u sklopu manifestacije 'Putevima pobjede Armije RBiH 92 – 95'.



Organizirala ju je Koordinacija boračkih udruženja proisteklih iz obrambeno oslobodilačkog rata, u suradnji sa Arhivom Centra za mir Mostar u Centru za kulturu Mostar.

Safet Oručević iz Centra za mir je rekao kako je izložba posvećena ljudima koji su vodili političke i vojne borbe od '92. do '95. Godine.

Manifestaciju je otvorio Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH.

Po njegovim riječima, narod koji zaboravi, riskira da mu se ponovo dogode ružne stvari.

''Važno je sačuvati istinu i braniti istinu, onako kako smo branili BiH jer je istina napadnuta sa svih strana'',  ustvrdio je bošnjački član Predsjedništva BiH.

Ocijenio je kako se pokušava revidirati i predstaviti na pogrešan način, ono što se dogodilo u BiH.

''Ovo večeras je naš odgovor na napade na istinu'', naglasio je Izetbegović. Upriličena je i projekcija dokumentarnog filma “Obrana Mostara 92-95”.

 

Kopirati
Drag cursor here to close