Ivanić: Hrvatska mora sama odlučiti u kojem će pravcu ići
Jasenovac
OBJAVA: Subota, 9. rujna 2017. 17:30
IZVOR: Srna
AUTOR: Z.S.
Ivanić: Hrvatska mora sama odlučiti u kojem će pravcu ići
0

"Što će oni raditi, to je na neki način i njihova stvar i stvar koja će ih smjestiti ili u moderna europska društva ili baciti u prošlost i ostaviti ih u mjestu društava koja se ne mogu suočiti sa zločinima koja su učinili", rekao je Ivanić u Jasenovcu, komentirajući izmještanje spomen-ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas da Hrvatska mora sama da odluči u kojem će pravcu ići, hoće li biti moderna država koja će poštivati žrtve drugih ili će biti isključiva.

On je istaknuo da će Srbi obilježavati mjesta stradanja i sjećati se svojih mrtvih, a Hrvatska sa sama odlučuje o sebi - hoće li biti moderna, suvremena država koja će poštovati žrtve drugih ili će biti isključiva i to će vrijeme pokazati.

"Što će oni raditi, to je na neki način i njihova stvar i stvar koja će ih smjestiti ili u moderna europska društva ili baciti u prošlost i ostaviti ih u mjestu društava koja se ne mogu suočiti sa zločinima koja su učinili", rekao je Ivanić u Jasenovcu, komentirajući izmještanje spomen-ploče HOS-a iz Jasenovca u Novsku.

Ivanić je danas prisustvovao centralnoj proslavi Svetih novomučenika jasenovačkih u manastiru Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu, gdje je ukazao da je važno da Srbi čuvaju uspomene na svoje mrtve.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.