Vjera

Islam će do 2070. postati vodeća svjetska religija

Kultura / Flash | 03. 03. 2017. u 07:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sve većeg prliva migranata u Europu i rasta broja ateista, islam će do 2070. godine postati vodeća svjetska religija, pokazali su rezultati analize istraživačkog centra Pew.

Kako prenosi B92, postotak stanovništva kršćanske i islamske vjeroispovijesti izjednačit će se za oko 53 godine i iznosit će oko 32 posto.

Do 2100. godine u svijetu će muslimana biti oko jedan posto više od kršćana.

Rezultati istraživanja pokazali su da islam postaje najbrže rastuća religija na svijetu. Godine 2010. na svijetu je bilo 23 posto muslimana, a 31 posto kršćana.

Međutim, istraživanje je pokazalo da muslimani u prosjeku imaju više djece od pripadnika bilo koje druge vjeroispovesti – u prosjeku 3,1, u odnosu na 2,3 djece, koliko ih imaju pripadnici svih ostalih vjerskih grupa zajedno.

Usprkos sve većem broju ateista i pripadnika islamske religije, do 2050. kršćanstvo će ipak ostati najmnogoljudnija religija na svijetu, ali ne i zadugo potom.

Daily Mail piša da usprkos tome što ne utječu na rast globalne populacije, migracije dovode do naglog rasta muslimanske populacije u pojedinim dijelovima svijeta, poput Europe i Sjeverne Amerike.

Prošle godine postotak muslimana u SAD-u iznosio je jedan posto, dok bi, prema predviđanjima stručnjaka ,do 2050. godine ovaj postotak trebao iznositi 2,1 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close