Ramski susreti 2017

I ove godine održat će se tradicionalni Ramski susreti u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba

Kultura / Kazalište | 08. 09. 2017. u 08:08 M.Š

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine Zajednica Hrvata iz Rame u Zagrebu u suradnji s Ramskim franjevačkim samostanom (gvardijan fra Andrija Jozić) te Župom Sesvetska Sopnica (vikar fra StipoKarajica) organiziraju tradicionalne Ramske susrete u Sopnici.

Susreti će se održati u nedjelju 17. rujna 2017. godine u župi Marije Anđeoske u mjestu Sesvetska Sopnica nedaleko Zagreba. Sv. Misu predslavitće vlč. Mato Malekinušić, a liturgijsko pjevanje prevodit će ramska etno-skupina „Čuvarice“ uz tradicionalne pjesme i napjeve. Nakon misnog slavlja slijedi druženje za sve okupljene uz pjesmu, gangu, narodno kolo, ramsku šljivovicu i razna prigodna jela.

Vrijedi napomenuti kako je ovo je tradicija koja traje preko petnaest godina, a okuplja raseljene Ramljake i prijatelje Ramskog kraja iz cijele Hrvatske, BiH, od područja zagrebačke Županije, Volodera i Popovače, Kutine, Požege, Bjelovara, Istočne Slavonije, Kotor Varoši, Kupresa, Hercegovine, Kupresa te drugih hrvatskih krajeva.

Ove Susrete na kojima se okuplja više stotina ljudi posjećuju tako i brojne osobe iz javnog i političkog života, a unatoč raznim krizama uspjeli su kao manifestacija opstati do danas. Na štandovima se prodaju knjige i literatura o Rami, njezinoj povijesti i kulturi, a moguće je kupiti i suvenire koje izrađuju članovi udruga.

Kopirati
Drag cursor here to close