Mostar

“Hotel Plaza” s Jasnom Žalicom i Admirom Glamočakom: Osvojite gratis ulaznice

Kultura / Flash | 23. 02. 2017. u 07:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 24. 2. u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar bit će izvedena nagrađivana komedija “Hotel Plaza” američkog dramatičara Neila Simona u režiji Admira Glamočaka.

Tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi, uz zanimljive obrate i dinamičnu igru, i više su nego dovoljan razlog da zavirite u događanja u “Hotelu Plaza” koja nam dočaravaju odlični glumci pod rediteljskom palicom Admira Glamočaka, priopćeno je.

U predstavi Narodnog pozorišta Mostar na sceni gledajte sjajne gostujuće glumce Jasnu Žalicu i Admira Glamočaka te članove ansambla Narodnog pozorišta Mostar: u predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić i Saša Oručević.

Sjajnu kostimografiju i scenografiju potpisuje Amra Zlufikarpašić. Predstava o prolaznosti, vremenu, starenju, ljubavi; zabavna i duhovita, podsjeća na ono osnovno: Jesmo li sretni?

Ova je komedija premijerno izvedena prošle godine i već je nagrađivana na teatarskim festivalima: glumica Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” osvojila glumačku nagradu na 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festvalu komedije “Mostarska liska”.

Cijena ulaznice je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: [email protected] i porukom u inbox na FB stranici NPM-a.

Portal Bljesak.info je u suradnji s Narodnim pozorištem nagradio dvoje čitatelja ulaznicama za predstavu. Ulaznice za predstavu su osvojili Marija Božić i Joško Petričević.
Kopirati
Drag cursor here to close