Hodočašće

Hodočasnici: Iz Italije stigli u Međugorje na biciklima

Kultura / Vjera | 18. 07. 2017. u 15:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica talijanskih hodočasnika, Denis Antoniol i Massimo Morandin iz Fontanelle (Treviso) u Međugorje su stigli na biciklima, navodi Međugorje.hr.

Denis svjedoči kako je to bilo lijepo iskustvo, te je, usprkos silnim kilometrima i umoru, ipak vrijedilo stići na odredište: „Svaki dolazak u Međugorje osnažuje. Tijekom hodočašća susreli smo vrlo ljubazne ljude. Kada smo se zaustavljali na pojedinim etapama, razgovarali smo s ljudima i, kada bi im rekli koji nam je cilj, bili su u čudu zbog našeg projekta.”

Massimo ističe kako se zamisao hodočašća na biciklima rodila za godišnjicu ukazanja 2014. godine, kada je u Međugorje došao prvi put, te također pripovijeda: „Već smo 15-ak kilometara prije Međugorja, unatoč umoru osjećali radost, kao da smo tek krenuli na put. Kada smo stigli, bili su to nevjerojatni osjećaji. Tu su nas dočekali i naši prijatelji iz Italije. Nakon što se vratimo kući, snaga koju smo osjetili u ovim danima bit će zasigurno primjer i svima drugima koje susretnemo”, kazao je Massimo. 

Kopirati
Drag cursor here to close