Bitni ili ne bitni

HNK Mostar: Bogatim programom obilježena Europska noć teatra

Kultura / Flash | 22. 11. 2015. u 15:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije Europska noć teatra, 16 kazališnih kuća u devet gradova u BiH pod sloganom Bitni ili ne bitni, subotnju je večer ispunilo kazališnim i drugim izvedbenim umjetnostima.

Na tu se mapu upisalo i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru koje je za svoju publiku pripremilo bogat i zanimljiv program u Europskoj noći teatra.

Na daskama HNK Mostar sinoć je odigrana prigodna predstava - Kajališni sat, komedija s podnaslovom Biti ili ne biti koja progovara o svojevrsnom kajanju onih koji su glumu izabrali kao životni poziv.

Kajališni sat, nastao prema poznatoj drami Jasena Boke, HNK Mostar premijerno je izveo prije gotovo 17 godina dok proteklih 5 godina ova zabavna priča čini okosnicu repertoara.

Kajališni sat u režiji Želimira Oreškovića i glumačkim ansamblom ( Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić ) nasmijo je mostarsku publiku predstavom u kojoj se mogu prepoznati svi oni koji rade ali ne znaju kada će i hoće li biti plaćeni za svoj rad.

Nakon odigrane predstave publika je u HNK Mostar pogledala mini izložbu nastalu u sklopu kampanje HNK za studente, studenti za HNK koja sadrži 30 fotografija studenata sa mostarskog Sveučilišta sa prigodnim natpisima - " HNK volim jer " nakon čega se program nastavio interaktivnim razgovorom na temu "Studenti u kazalištu".

Umjetnički savjetnik HNK Mostar, Dragan Komadina i glumci Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar i Velimir Pščeničnik Njirić sat vremena su odgovarali na pitanja zanimljiva studentska pitanja i na taj način omogućili studentima kao bitnoj ciljanoj grupi kazališta da izravno sudjeluju u kreiranju repertoarske politike, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close