HNK Mostar

Hit predstava ''Chick lit'' na sceni HNK Mostar dva dana zaredom

Kultura / Flash | 20. 06. 2017. u 14:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog velikog zanimanja publike obnovljena hit predstava HNK Mostar ''Chick lit'' autora Damira Šodana, a u režiji Tanje Miletić Oručević, ovaj tjedan bit će odigrana dva puta – u četvrtak 22. 6. i petak 23. 6. 2017. u 20 sati.

Šodanov „Chick lit“ je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu povodom izlaska njene nove knjige, priopćeno je.

Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno sa zabavom, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice“ s novopečenom aristrokracijom.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Emir Spahić, Robert Pehar, Miro Barnjak, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Nikolina Marić, Velimir Njirić Pšeničnik, Saša Oručević, Bojan Beribaka, Angela Bulum i Ivan Skoko.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:
- telefonom na broj 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
- porukom na adresu e-pošte [email protected]

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close