Kino Mogorjelo

Hit komedija ''Rodijaci'' u Čapljini

Kultura / Flash | 28. 11. 2016. u 16:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 30. studenoga u 19 sati, u dvorani Kina Mogorjelo bit će izvedena kultna komedija "Rodijaci", u kojoj glume glumci HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić (198 puta) i Miro Barnjak (76 puta).

Doajeni hrvatskog glumišta igraju predstavu koja je oduševila publiku diljem BiH, Hrvatske i inozmenstva. Riječ je tekstu koji je adaptirao veliki kazališni umjetnik Rusmir Agačević na temelju antologijskih kolumni književnika i novinara Petra Miloša, priopćeno je.

Predstava govori o životu duvanjskih i hercegovačkih gastarbajtera prve generacije u Njemačkoj sa svim duhovitim dosjetkama, šalama, ali i često okrutnoj zbilji koja je aktualna i danas što daje posebnu vrijednost komediji.

Na jedan suptilan način ismijava nacionalizam i brojne negativnosti koje prožimaju naše društvo opterećeno svakodnevnicom. Predstava, iako nastala u okviru Ratnog kazališta HVO-a 1992. godine, i danas je aktualna i suvremena jer govori o univerzalnim i bezvremenskim ljudskim dobrim ili onim manje dobrim osobinama, vremenima koja se (ne) mijenjaju.

Cijena ulaznice je 3 KM, a organizator je Općina Čapljina, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close