Na humorističan način

Hipertenzija večeras otvara mračne stranice našeg društva

Kultura / Flash | 08. 06. 2017. u 12:15 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komediju "Hipertenzija", koja na duhovit način govori o problemima današnjeg društva i sustava, izvest će večeras Predrag Ejdus i Branislav Trifunović u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 20 sati.

Ovu hit predstavu je režirao i napisao Svetislav Basara.

Predrag Ejdus će svojom glumom iz minuta u minut na humorističan način otvoriti mračne stranice jednog društva. Publika će ga moći vidjeti u ulogama bivšeg policajca špijuna, odvjetnika, kafedžije i homoseksualca.

U lokal po pravni savjet dolazi Igor Furtula (Branislav Trifunović), koji je ključan lik kojem će Kurdulija otkriti svoje životne tajne. Pored svojih, otkriva i tajnu samoubojstva Igorova oca, također bivšeg policajca.

''Drago mi je da smo u Mostaru u kojem nisam dugo bio i vrlo se radujem povratku ovom intimnom gradu. Radi se o satiričnom komadu Svetislava Basare, koji mijenja političku tabu temu ne samo za Srbiju nego i za cijeli ex-Yu prostor, a to su tajne službe, državne sigurnosti i kontinuitet rada te službe, ali na jedan krajnje duhovit način. Basara od jeseni priprema nastavak ove priče pod nazivom "Što se dogodilo s tim likovima deset godina kasnije“, istaknuo je na konferenciji za medije glumac „Hipertenzije“ Predsrag Ejdus.

Svoje uzbuđenje što gostuje u Mostaru nije skrivao ni Branislav Trifunović  jer je podrijeklom Mostarac.

''Ono što mi igramo je konstrukcija svega što se događalo, s  kojim je Basara locirao najbolje i najbolnije teme na duhovit način koji ubada točno gdje treba'', dodaje Trifunović.

Zanimljivo je kako je orginalni naziv ove predstave ''Svi smo mi pederi''.

''Riječ je o izuzetnoj i dobroj komediji koja je obišla pola svijeta, a nakon Australije čast nam je što su prvi put ovdje kod nas. Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da večeras u 20 sati dođu i nasmiju se uz naše goste u veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače,'' rekao je organizator Ilko Barbarić.


Kopirati
Drag cursor here to close