Izložba u Trebinju

Hercegovke predstavljene publici kroz fotografije 11 fotografa

Kultura / Flash | 03. 05. 2017. u 21:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zanimljiva izložba fotografija pod nazivom ''Hercegovke'' otvorena je večeras u galeriji Kulturnog centra u Trebinju.

Jedanaest hercegovačkih fotografa entuzijasta pronašlo je inspiraciju u Hercegovkama, ženama iz krša, koje su predstavili kroz pedeset svojih fotogragija.

Autori su se mnogobrojnoj publici predstavili sa crno-bijelim fotografijama i fotografijama u boji.

Slavenko Vukasović, Radoje Elez, Ninoslav Ilić, Budimir Željko Keko, Radovan Dangubić, Igor Dutina, Jovan Vidaković, Jovan Aleksić, Siniša Stanišić, Zoran Samardžić i Lazar Katančević autori su fotografija izloženih u Trebinju.

Organizatori izložbe su Koalicija za borbu protiv predrasuda i mržnje ''Stop predrasudama'' iz Trebinja, Bileće, Nevesinja i Ljubinja, Foto-kino klub ''Trebinje'', Kulturni centar i Muzej Hercegovine, a sve uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

''Namjera nam je bila da predstavimo Hercegovke na jedan drugačiji način, u svim izdanjima i da se prikaže različitost“, istaknuo je Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba ''Trebinje''.

Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore zahvalio se na dobrodošlici i poručio kako će ova organizacija podržavati i druge projekte u Hercegovini.

“Hvala što svojim aktivnostima širom Hercegovine nastojite skrenuti pažnju na razne teme koje se tiču predrasuda i mržnje i što šaljete poruke tolerancije i suživota iz svojih sredina“, naveo je Moore.

Neška Ilijić iz Koalicije ''Stop predrasudama“ iz Hercegovine poručila je kako ''fotografije predstavljaju ljepotu različitosti Hercegovine'', i dodala kako ''ovom izložbom šaljemo lijepu poruku – ljepota različitosti, stop predrasudama i govoru mržnje“

Kopirati
Drag cursor here to close