MC Pavarotti

Glazbeno popodne u Mostaru: Uloga glazbe u izgradnji mostova

Kultura / Flash | 22. 05. 2017. u 13:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana Europe, EU info centar u BiH organizira glazbeno popodne s predstavnicima uspješnih bh. glazbenih projekata, Rok školom Mostar i Dječijim horom 'Superar Srebrenica'.

Glazbeno popdne će se održati u srijedu 24. svibnja 2017. godine s početkom u 18:00 sati u atriju Muzičkog centra „Pavarotti“ u Mostaru

Na početku događaja, prisutnima će se obratiti predstavnik Delegacije Europske unije u BiH. Nakon obraćanja, nastupit će dječiji hor 'Superar Srebrenica' uz pratnju benda Rok škole Mostar, a po završetku glazbene izvedbe, uslijedit će kratki razgovor na temu uloge glazbe u izgradnji mostova među ljudima koji će moderirati Kristina Ljevak.

Prisutni će imati priliku pogledati i izložbu panela povodom obilježavanja 60. godišnjice Ugovora iz Rima, koju je ustupila Italijanska ambasada u BiH.

Dan Europe se slavi svake godine 9. svibnja povodom godišnjice povijesne Šumanove deklaracije koja je postavila osnovne temelje na kojima je izgrađena EU. To je i prilika da se slave dostignuća EU – trajni mir, ekonomska suradnja i kretanje bez granica. Europska unija 2017. godine slavi značajne godišnjice; 60 godina od potpisivanja Ugovora iz Rima, koji su postavili temelje ujedinjene Europe kakvu mi danas poznajemo, i 30 godina postojanja Erasmus programa u oblasti obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close