inicijativa

Galerija i vidikovac u ‘Mostarskom zvoniku mira’

Kultura / Flash | 16. 01. 2016. u 08:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki zvonik franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, koji je dobio ime "Mostarski zvonik mira", preuredit će se s ciljem da u njemu bude smještena međunarodna galerija mira i edukacijski centar, a služit će i kao vidikovac.

Inicijativa je to fra Ike Skoke, gvardijana Franjevačkog samostana koji je ideju, da u galeriji iz svake države koja svoje veleposlanstvo ima u BiH, budu izloženi predmeti poput slike, kipa ili skulpture čija je tema mir, već potvrdio suradnjom sa veleposlanstvom iz Grčke, koje je prepoznalo ovu inicijativu.

Grčki veleposlanik u BiH Karolos Gadis prošle je godine u Sarajevu predao fra Iki Skoki, skulpturu "Promovirajući mir" koja će biti izložena u ovoj galeriji. Prvo djelo, sliku fra Perice Vidića, galeriji je darovala Hrvatska, a to će uskoro uraditi Češka i Austrija koje su podržale ideju fra Ike.

''Uz kip i sliku stajat će biografija autora te osnovni podaci o državi. Očekujemo da će "Mostarski zvonik mira" godišnje posjećivati dvije do tri tisuće stranaca s obzirom i na činjenicu da se nalazi blizu Starog mosta'', poručio je ranije gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Pogledajte par fotografija idejnog projekta unutrašnjosti ‘Mostarskog zvonika mira’.

Kopirati
Drag cursor here to close