žele biti promjena

Fotografijom i filmom mladi pokazali kako gledaju na sadašnjost i budućnost Mostara

Kultura / Flash | 25. 06. 2015. u 18:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vidim dobru budućnost i optimistično gledam na nju'', rekao je za Bljesak.info Tomislav Boras aktivist i sudionik Youth Art radionice koja je zajedno s Agencijom lokalne demokracije (LDA) priredila izložbu u prostorijama Muzičke škole na Trgu Musala u Mostaru.

Sudionici radionice na izložbi su predstavili svoje fotografije i video radove, te na kreativan način ukazali na važnost izražavanja mladih, i poslali poruku svom gradu i regiji, kako žele biti dio pozitivnih promjena u društvu.

''Naziv mog filma je ‘Koraci ka budućnosti’, sam naslov govori dovoljno, a film prikazuje ljude s jedne i druge strane koji prelaze preko mosta, ukrštavaju se i prelaze strane. Naravno gledam pozitivno na budućnost, a cilj je da se što više ljudi zaposli, kada bi bilo više ovakvih radionica a vjerujem da bi sve išlo u boljem svjetlu'', dodao je Boras.

Inače, Agencija lokalne democratije Mostar, u okviru projekta ‘Regionalna platforma za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana’, koji je financiran sredstvima EU, organizirala je Youth art radionicu u razdoblju od 15.-19. lipnja.

Radionica je održana u prostorijama Muzičke škole na Trgu Musala u Mostaru. Mladi su na kreativan način, pod vodstvom moderatora, kroz fotografiju i video, izrazili svoje stavove prema određenim problemima, preprekama kao i željama grada na Neretvi. Na taj način potaknut je timski rad, uspostavljen dijalog, mladi su aktivno slušali i postavljali pitanja, te razmjenili iskustava.

 
Kopirati
Drag cursor here to close