Franjevačka galerija

Flautistica Nikolina Vukoja održala solistički koncert u Širokom Brijegu

Kultura / Flash | 22. 04. 2017. u 17:15 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada flautistica Nikolina Vukoja održala je u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu solistički koncert u okviru svog poslijediplomskog specijalističkog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Gosti su mogli uživati u djelima skladatelja A. Coplanda, E. Cartera i C. Francka.

Širokobriježanka je nastupila uz glasovirsku pratnju umjetničkog suradnika Domagoja Guščića.

Nakon solitičkog koncerta u Širokom Brijegu, isti će održati u nedjelju, 23. travnja u 19.30 sati, u Galeirji kraljevice Katarine u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostar. Ulaz je slobodan.

O flautistici

Nikolina Vukoja rođena je 1992. godine u Splitu, glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenog prvog razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svoga znanja, odlazi u Zagreb gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca.
2011. godine upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkog i simfonijskog orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Od 2006. godine je kao solistica nekoliko puta nastupila uz pratnju gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca.

2016. godine je kao solistica nastupila uz pratnju Mostarskog simfonijskog orkestra. Kao solistica, članica komornih sastava i orkestra sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj.

Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai – Askin, Ana Domančić – Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha – Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl – Zupan, Dejan Gavrić, Stephanie Winker.

Kopirati
Drag cursor here to close