Potoci

Festival folklora: U Mostar dolaze gosti iz Hrvatske, Rusije, Albanije ...

Kultura / Flash | 19. 07. 2017. u 14:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 21.7.2017. g. od 19:30 sati na sportskom centru O.Š. 'Bijelo Polje' u organizaciji KUD-a 'Bijelo Polje' održat će se Intenacionalni festival folklora 'III-bjelopoljski dani folklora - Mostar 2017'.

Ovogodišnji festival folklora je organiziran u suradnji sa Udruženjem 'Bašlija' Sarajevo kroz projekat 'Očuvanje tradicije kulture' i 'Baščaršijske noći' koje realizira i sudjeluje ovo udruženje. Tako da je ovo četvrti dan festivala koji u Mostaru nosi naziv 'Bjelpoljski dani foklora - Mostar 2017'.

I ove godine projekat je urađen i pripremljen pod motom: 'Igrom i pjesmom protiv ovisnosti' koji se realizira pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH i generalnim sponzorom Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ. Na ovogodišnjem festivalu uzet će učešće oko 14 društava iz BiH, Albanije, R. Hrvatske, Rusije, Kirgistana i Bugarske njih oko 500 sudionika i gostiju.

Ova manifestacija se odžava kao dio projekta 'Mostarskog ljeta na Sjeveru', te je samim tim i KUD 'Bijelo Polje' uzeo učešće u realizaciji istog. Očekuju se pune tribine igrališta gdje će posjetitelji moći uživati u izvedbama raznih koreografija i običaja naroda zemlje iz kojih dolaze ansambli i grupe.

Svečani defile sudionika počinje oko 18 sati ispod Starog mosta, te preko istog, Kujundžilukom do ulice Tepa, gdje će sudionici za posjetitelje izvoditi kratke ulomke svojih igara. Dolaskom u Potoke od Doma kulture će krenuti kratki defile do igrališta gdje će se obaviti postrojavanje sudionika i grupa čime će i službeno početi program festivala.

Čast da otvori ovogodišnji festival pripala je gen. pokrovitelju ministrici obrazovanja i znanosti FBiH Elviri Dilberović.

Kopirati
Drag cursor here to close