Egipatski arheolozi otkrili drevnu grobnicu u Luksoru
Iz 18. dinastije
OBJAVA: Nedjelja, 10. rujna 2017. 10:23
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Luksor grobnica rujan 2017Luksor grobnica rujan 2017Luksor grobnica rujan 2017Luksor grobnica rujan 2017
0
Luksor grobnica rujan 2017
Luksor grobnica rujan 2017
Luksor grobnica rujan 2017
Luksor grobnica rujan 2017

U travnju je osam mumija pronađeno u grobnici u Luksoru, a mjesec dana ranije u Kairu je otkriven golemi kip koji navodo prikazuje kralja Psamtika iz 26. dinastije

Egipatski arheolozi otkrili su u južnom gradu Luksoru grobnicu zlatara iz 18. dinastije, posljednje u seriji nedavnih otkrića u zemlji, objavili su dužnosnici u subotu.

U grobnici su pronađeni sarkofag, mumije, nakit i drvene maske.

Artefakti uključuju i kip zlatara i njegove supruge, za koje se vjeruje da su živjeli prije više od 3.500 godina.

Egipatski ministar za starine, Khaled al-Enany objavio je otkriće na arheološkom nalazištu na zapadnoj obali Nila u Luksoru, gradu slavnom po bogatstvu povijesnih spomenika, prenosi Hina.

U Egiptu je proteklih mjeseci otkrivena serija drevnih nalazišta.

U travnju je osam mumija pronađeno u grobnici u Luksoru, a mjesec dana ranije u Kairu je otkriven golemi kip koji navodo prikazuje kralja Psamtika iz 26. dinastije.

Egipat pokušava oživjeti turizam, ključni izvor nacionalnih prihoda. Ta je industrija u padu od 2011. i ustanka protiv dugogodišnjeg dikatatora Hosnija Mubaraka.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.