''Hotel Plaza''

Dvije nagrade Narodnom pozorištu Mostar na festivalu ''Osmijeh Sarajeva''

Kultura / Kazalište | 21. 05. 2017. u 10:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na upravo završenom prvom regionalnom festivalu kazališne komedije ''Osmijeh Sarajeva'', predstava Narodnog pozorišta Mostar ''Hotel Plaza'' po tekstu Neila Simona i u režiji Admira Glamočaka osvojila je dvije nagrade: Jasna Žalica je za ulogu Karen Nash u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu festivala (nagradu ravnopravno dijeli s Nikolinom Jelisavec), dok je Emir Sejfić za ulogu Roya Hubleya osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca festivala.

Od ukupno 33 prijavljene predstave, za konkurenciju festivala je odabrano osam kazališnih komada nekih od najboljih kazališta regije (Kazalište Kerempuh iz Zagreba, Atelje 212 iz Beograda, Teatar Komedija Skopje, Narodno pozorište Užice...), među kojima i predstavu Narodnog pozorišta Mostar.

''Sretna sam, jer nagrade u ovako jakoj konkurenciji stavljaju Narodno pozorište Mostar na kartu respektabilnih kazališta regije. Glumačka nagrada nikada ne pripada samo onome tko je dobio, zato sam zahvalna čitavom ansamblu divnih mostarskih glumaca, a najviše redatelju i mom glumačkom partneru Admiru Glamočaku, bez čije inspirativne, duhovite i majstorske igre, moja uloga ne bi mogla biti tako dobra kao što kažu da jeste'', izjavila je Žalica.

I glumac Emir Sejfić sretan je zbog nagrade – zahvalan je svojoj matičnoj kući, Narodnom pozorištu Mostar, glumačkom ansamblu i cijeloj ekipi predstave ''Hotel Plaza''.

''Posebno sam zahvalan redatelju Admiru Glamočaku koji je imao povjerenja u mene. Posebno se zahvaljujem i festivalu 'Osmijeh Sarajeva' što sam dobio nagradu u kategoriji 'Najbolji mladi glumac', pošto se odavno ne osjećam mlad'', kaže s osmijehom i nastavlja: ''Nadam se da će ovaj festival još dugo izazivati osmijehe i umjetnika i publike, i želim mu da još dugo živi. Ponosan sam zbog ove nagrade, jer je ona poticaj i mom kazalištu i cijelom ansamblu koji je u usponu, osjeti se jedna nova stvaralačka energija i ova nagrada je još jedan dokaz toga'', izjavio je Sejfić.

Sejfić iz opravdanih razloga nije mogao biti na dodjeli, pa je nagradu u njegovo ime preuzeo umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić.

Predstava ''Hotel Plaza'' NP Mostar do sada je osvojila četiri nagrade: uz Žalicu i Sejfića na festivalu ''Osmijeh Sarajeva'', Jasna Žalica je osvojila i glumačku nagradu na 35. Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na 13. Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska''.

U ovoj komediji o starenju, ispunjenju snova, našim željama i nadama, temama tako jednostavnim i svima tako bliskim i prepoznatljivim, glume Admir Glamočak, Jasna Žalica, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević. Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Amra Zulfikarpašić.

Mostarska publika će ovu hit predstavu moći pogledati sljedećeg mjeseca na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar te i na taj način čestitati redatelju i ansamblu predstave na osvojenim nagradama.

Prvi regionalni festival komedije ''Osmijeh Sarajeva'' održavao se od 12. do 20. svibnja u sarajevskom BKC-u, u organizaciji agencije Media Time. Stručni žiri radio je u sastavu Tatjana Šojić, Amra Kapidžić i Alen Muratović. Najboljima su uručene i novčane nagrade, a nakon svake izvedene predstave na festivalu je održavan i koncertni program.

Kopirati
Drag cursor here to close