Rock mjuzikl

'Dućan strave' donio dašak Broadwaya u Mostar

Kultura / Flash | 24. 03. 2017. u 08:42 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Mali dućan strave”, komični rock mjuzikl s rock'n'roll hitovima iz 1960-tih godina izveden je, u četvrtak 23.ožujka, u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Broadwyski hit mjuzikl je na daske mostarskog kazališta stigao u sklopu bh. turneje, u organizaciji Američkog veleposlanstva u BiH i Dolphin Show Sveučilišta Northwestern iz Chicaga.

"Važno je istaknuti da je ovo jedna posebna kazališna grupa. Ne samo da je ovo sveučilište jako dobro, nego je njihov teatarski program jedan od najboljih u cijeloj državi. Sve što ćemo vidjeti večeras od glume i režije, pa do prikupljanja sredstava za predstavu i organizacije, rade sami studenti. Kad imate mlade ljude pune energije, možete uraditi velike stvari", kazao je uoči predstave Paul Horowitz, zamjenik veleposlanice SAD-a u BiH.

Nakon predstave publika je imala priliku družiti se s talentiranom mladom američkom postavom glumaca koji u svojim presmješnim likovima oduševljavaju publiku svih uzrasta.

“Mostar nam je jedan od najdražih gradova u kojima smo bili. Uživali smo u šetnji, slikali most, grad je zaista predivan”, rekla je Jane Dickerson, producentica i managerica trupe.

Publika je u do posljednjeg mjesta ispunjenom Narodnom pozorištu Mostar ansambl koji je stigao iz Chicaga, na kraju izvedbe pozdravila višeminutnim pljeskom.

“Mali dućan strave” se izvodi putem specijalnog aranžmana sa MusicTheater International (MTI).

Redateljica mjuzikla je Maggie Monaha, a producenti Janie Dickerson i Bailey Sutton. Kazališni program Northwestern Sveučilišta iz Chicaga, koji ove godine slavi 75 godina postojanja, svrstava se među deset najpoznatijih u svijetu, a u kazališnoj filmskoj sceni dao je mnoga poznata imena, kao što su Warren Beatty, Charlton Heston i David Schwimmer.

Kopirati
Drag cursor here to close