Mostarsko proljeće

Druženje bosanskohercegovačkog pjesnika s mostarskim osnovcima

Kultura / Flash | 26. 04. 2017. u 21:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šimo Ešić, omiljeni bosanskohercegovački i hrvatski dječji pjesnik iz čitanki i lektire, pripovjedač, dramski pisac i novinar, dugogodišnji suradnik 'Cvitka', dječjeg časopisa koji izlazi u sunakladništvu Matice hrvatske Mostar, na ovogodišnjem će Mostarskom proljeću obradovati one najmlađe.

Naime, susret s omiljenim pjesnikom predviđen je za 27. travnja (četvrtak), u 10 sati u Trećoj osnovnoj školi u Mostaru, a u 12 sati zakazano je druženje sa školarcima u Osnovnoj školi Petra Bakule.

Šimo Ešić rođen je u Brezama kod Tuzle, 6. veljače 1954. Živi kao slobodni umjetnik, u Njemačkoj i u Tuzli. Rođen je od majke Kate (kućanice) i oca Ive (rudara), kao 7. dijete po redu. Završio je studij jezika i književnosti 1976. godine.

U književnosti se javlja 1969. godine prvom zbirkom pjesama 'Zdravica na kraju djetinjstva'. Objavio je preko 30 naslova, neke knjige su objavljene u deset izdanja i prevedene na mnoge jezike. Za svoj književni rad dobio je desetke nagrada i priznanja. Uvršten je u antologije, čitanke i lektiru.

Kopirati
Drag cursor here to close