Društvo Josip Broz Tito

Drugi Kulturno-umjetnički festival antifašizma 'Jablanica 2017'

Kultura / Flash | 18. 07. 2017. u 14:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-umjetnički festival antifašizma "Jablanica 2017" biti će upriličen od 21. do 23. srpnja u Jablanici, u organizaciji Društva "Josip Broz Tito", u suradnji sa SABNOR-om Jablanica i Muzejom "Bitka za ranjenike na Neretvi" Jablanica.

Organizatori su kazali kako je cilj festivala da prenese poruku mladima i građanima s ovih prostora da je antifašizam vrijednost koja promovira slobode i prava građana te kako su upravo antifašisti bili ti koji su se suprostavili fašističkim silama u II. svjetskom ratu.

''Festival, na kojem će sudjelovati preko 100  sudionika programa, je multimedijalnog karaktera, a kroz svoje aktivnosti i sam program će prenijeti važnost antifašizma mladima, a posebno danas kada se vrijednosti antifašizma žele umanjiti i prezentirati u nekom drugom obliku'', ističu organizatori Festivala.

Prvog dana festivala, 21. srpnja, s početkom u 20 sati, biti će upriličena promocija knjige "Tito i mi - jučer, danas i sutra". Promotori knjige su dr. Bakir Nakaš, akademik Mirko Pejanović i jedan od autora knjige Muzafira Šehović. Također, u isto vrijeme biti će organizovana i likovna radionica za djecu u saradnji sa Likovnim udruženjem građana "Neretva-Art" iz Jablanice.

Drugog dana festivala planirane su multimedijalne projekcije, te nastupi mladih glazbenika iz Škole gitare "Galeb", kao i nastupi lokalnih gospodarstvenika grupa iz Jablanice.

Trećeg, završnog dana festivala, svi prisutni moći će uživati u predstavama Mostarskog teatra mladih, a sve planirane aktivnosti festivala biti će održane u 20 sati na prostoru platoa Muzeja.

Kopirati
Drag cursor here to close