izlet

Doživite raskoš i prošećite Buckinghamskom palačom pomoću virtualne stvarnosti

Kultura / Flash | 21. 01. 2016. u 09:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Buckinghamska palača dosad je bila otvorena za posjete samo gostima ili posjetiteljima koji su voljni platiti, no zahvaljujući modernoj tehnologiji sada je možete razgledati iz svog doma.

Novi trend virtualne stvarnosti zahvatio je i britansku kraljevsku rezidenciju. Na svoj YouTube kanal postavili su virtualni izlet s namjerom da omoguće učenicima i studentima diljem svijeta da dožive raskoš kraljevske palače.

"Za učenike, Buckinghamska palača čarobno je mjesto. Iznimno smo uzbuđeni što ćemo, uz pomoć virtualne stvarnosti Google Expeditiona, omogućiti pristup djeci, obiteljima i učiteljima gdje god da žive", rekla je za ibnlive.com Jemime Rellie, jedna od odgovornih za projekt.

Učenici će koristiti jednostavni držač od kartona i pametni telefon kako bi pred očima imali Buckinghamsku palaču. Video će ih provesti kroz glavni ulaz, uz veliko stubište, kroz sobu s prijestoljem, galeriju, salu za balove i ostale impresivne prostorije u palači.

Sve je to dio projekta Google Expedition kojim se planira na isti način snimiti i predstaviti što više znamenitosti diljem svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close