Dalibor Milas

''Dolazak papinog izaslanika je poraz mostarskog biskupa''

Kultura / Vjera | 03. 03. 2017. u 19:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa Henryka Hosera zapravo poraz biskupa Perića i da je on toga itekako svjestan'', izjavio je, između ostaloga, teolog Dalibor Milas.

Dok Međugorje iščekuje dolazak papinog izaslanika, mostarski biskup msgr. Ratko Perić ponovno je uznemirio duhove ustvrdivši kako se u Međugorju Gospa nikada nije ukazala. Smatra da je riječ o manipulacijama vidjelica i svećenika, a naveo je i ''dvoznačne pojave''.

Iako je u Međugorje trebao stići početkom ožujka, njegov je dolazak odgođen za kraj mjeseca, a šturo priopćenje Apostolske nuncijature ne otkriva što se konkretno dogodilo, je li došlo do zabune u terminu dolaska ili je posrijedi nešto drugo.

Dalibor Milas slaže se kako je zadaća izaslanika Hosera izrazito pastoralnog karaktera te se neće miješati u posao vatikanskog povjerenstva, kojemu je zadaća provjeriti autentičnosti eventualnih ukazanja.

''Ne sumnjam da Hoser dolazi u Međugorje s već pripremljenim rješenjem, koje bi Međugorju trebalo donijeti veću dozu toliko potrebne transparentnosti i sustavnosti'', kaže Milas za Dnevnik.hr.

Dodao je kako izjava biskupa Perića nije nikakva epohalna novost.

''Njegov skoro pa radikalni stav o Međugorju uvijek je bio isti. Ne ulazeći u samu narav Međugorja kao eventualnog mjesta nadnaravne i, to se uvijek mora naglasiti, privatne objave, teško je ne primijetiti da je Perić nevjerojatno ustrajan u svojoj borbi protiv nečega ili nekoga. Da je kojim slučajem na njegovom položaju bio netko tko zna voditi dijalog, tko se malo više vodi razumom, a malo manje emocijama i vlastitim ponosom, te tko ne trati svoju službu obračunavajući se sa svima onima koji se ne slažu s njim, možda bi se neki problemi, koji već duže vrijeme postoje u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, davno riješili. Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa zapravo njegov poraz i da je on toga itekako svjestan'', zaključio je Dalibor Milas u razgovoru za Dnevnik.hr

Kopirati
Drag cursor here to close