''Dolazak papinog izaslanika je poraz mostarskog biskupa''
Dalibor Milas
OBJAVA: Petak, 3. ožujka 2017. 20:34
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Ratko Perić biskup
5

''Njegov skoro pa radikalni stav o Međugorju uvijek je bio isti'', smatra Milas

''Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa Henryka Hosera zapravo poraz biskupa Perića i da je on toga itekako svjestan'', izjavio je, između ostaloga, teolog Dalibor Milas.

Dok Međugorje iščekuje dolazak papinog izaslanika, mostarski biskup msgr. Ratko Perić ponovno je uznemirio duhove ustvrdivši kako se u Međugorju Gospa nikada nije ukazala. Smatra da je riječ o manipulacijama vidjelica i svećenika, a naveo je i ''dvoznačne pojave''.

Iako je u Međugorje trebao stići početkom ožujka, njegov je dolazak odgođen za kraj mjeseca, a šturo priopćenje Apostolske nuncijature ne otkriva što se konkretno dogodilo, je li došlo do zabune u terminu dolaska ili je posrijedi nešto drugo.

Dalibor Milas slaže se kako je zadaća izaslanika Hosera izrazito pastoralnog karaktera te se neće miješati u posao vatikanskog povjerenstva, kojemu je zadaća provjeriti autentičnosti eventualnih ukazanja.

''Ne sumnjam da Hoser dolazi u Međugorje s već pripremljenim rješenjem, koje bi Međugorju trebalo donijeti veću dozu toliko potrebne transparentnosti i sustavnosti'', kaže Milas za Dnevnik.hr.

Dodao je kako izjava biskupa Perića nije nikakva epohalna novost.

''Njegov skoro pa radikalni stav o Međugorju uvijek je bio isti. Ne ulazeći u samu narav Međugorja kao eventualnog mjesta nadnaravne i, to se uvijek mora naglasiti, privatne objave, teško je ne primijetiti da je Perić nevjerojatno ustrajan u svojoj borbi protiv nečega ili nekoga. Da je kojim slučajem na njegovom položaju bio netko tko zna voditi dijalog, tko se malo više vodi razumom, a malo manje emocijama i vlastitim ponosom, te tko ne trati svoju službu obračunavajući se sa svima onima koji se ne slažu s njim, možda bi se neki problemi, koji već duže vrijeme postoje u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, davno riješili. Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa zapravo njegov poraz i da je on toga itekako svjestan'', zaključio je Dalibor Milas u razgovoru za Dnevnik.hr

Komentari (5)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
meky brown
1. meky brown
prije 171 dan.
BRAAVO DADO LEGENDO ! sve potpisujem, i nek si među prvima reko kako stoji stvar i to što svi odavno znamo
+105
-48
12
BA
Chrome
bezoni bimbe
2. bezoni bimbe
prije 171 dan.
Politika u religiji,odvratno.
+38
-19
4
-
Chrome
Robin Moon
prije 171 dan.
Porazen je EGO biskupa
+58
-21
0
-
Chrome
Lech Walesa
4. Lech Walesa
prije 171 dan.
Ne mogu nikako shvatiti ovoga čovjeka, Međugorje je mjesto - Župa gdje se dolaze moliti milioni vjernika! Ne vidim ništa loše u tom,Bogu je sigrurno drago ako se moli, narodu je dobro, na kraju i državi je dobro jer dobiva milione od raznoraznih prinosa, ostaje valjda neka ljudska ljubomora i zavist, novac... ne vidim ništa drugo. pa ljudi moji nitko nikoga ne tjera u Međugorje...
+93
-15
3
BA
Chrome
taj sam tko sam
prije 169 dan.
Tu oko poreza se cijela prica zapocinje,ali iskreno nista licno protiv nemam,cak jos ponegdje da se ukaze valjalo bi narodu.da hoce i Tito valjalo bi.,dosli bi makar kinezi.
+0
-0
3
SI
Chrome