Posjeta kardinalu

Dobra komunikacija vjerskih službenika gradi povjerenje

Kultura / Vjera | 05. 09. 2017. u 15:34 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića u njegovoj rezidenciji. U razgovoru su se dotakli više tema, te istaknuli da su glavne vrijednosti svakog društva, a na kojima treba više raditi, dijalog i otvorenost za sve kulture i sve religije.

Također, razgovarali su o mogućnosti realizacije nekoliko projekata od interesa za Vrhbosansku nadbiskupiju.

Kako se navodi u priopćenju iz Gradske uprave, kardinal Puljić je naglasio da, između ostalog, dobra komunikacija između vjerskih službenika pridonosi izgradnji povjerenja iz kojega proistječe uvažavanje različitosti među ljudima u nacionalnom, vjerskom i kulturnom smislu.

''Prije dva dana nazočio sam svečanosti ustoličenja i uvođenja u tron mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, održane u Sabornoj crkvi u Sarajevu. U isto vrijeme, građani Sarajeva islamske vjere proslavljali su Kurban bajram. To je odlika Sarajeva, kao multietničkog, multikulturalnog i multireligijskog centra Europe'', istakao je Skaka.

Gradonačelnik je također upoznao kardinala o aktivnostima i projektima koje Grad Sarajevo realizira sa vjerskim zajednicama i crkvama.

Izražena je obostrana zainteresiranost za suradnju i podržane su aktivnosti na tom planu, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close