Doajen bh. glumišta izveo monodramu ''Krojcerova sonata''
Mostar
OBJAVA: Nedjelja, 18. lipnja 2017. 21:32
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Krojcerova sonataKrojcerova sonataKrojcerova sonata
0
Krojcerova sonata
Krojcerova sonata
Krojcerova sonata

Monodrama Vlade Keroševića „Krojcerova sonata“ premijerno je izvedena 2013. godine, a odigrana je više od 50 puta u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj.

U okviru programa HNS Plus na daskama HNK Mostar u nedjelju je izvedena monodrama ''Krojcerova sonata''. Monodramu je izveo Vlado Kerošević jedan od doajena bh. i hrvatskog glumišta.

„Krojcerovu sonatu“, nastalu prema Tolstojevoj noveli, režirao je beogradski redatelj Nebojša Bradić, a Vlado Kerošević, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli i osnivač Teatra Kabare u Tuzli, s ovom predstavom obilježio je 35 godina umjetničkog rada.

„Krojcerova sonata“ priča je o ljubavi i ljubomori, sukobu između ženskog i muškog principa, sukobu birokracije i umjetnosti, u kojoj Kerošević tijekom vožnje vlakom donosi priču jednog ubojice. Tolstojev junak u „Krojcerovoj sonati“ prisjeća se svoje mladosti dok putuje vlakom, života između opsesije i osvete te na koncu, kao u psihodrami, preživljava svaki detalj surovog ubojstva iz strasti.

Inače, monodrama Vlade Keroševića „Krojcerova sonata“ premijerno je izvedena 2013. godine, a odigrana je više od 50 puta u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj.

Na Međunarodnom festivalu akademskog teatra u Tuzli proglašena je najboljom predstavom u 2013. godini, potom na Međunarodnom festivalu monodrame i malih scena u Istočnom Sarajevu te najboljom predstavom na Međunarodnom festivalu monodrame „Bemon“ u Bečeju (Srbija) 2015. godine.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.