Videomapping

''Dani arhitekture'' oživljavaju fasadu Zemaljskog muzeja

Kultura / Flash | 10. 05. 2017. u 08:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dani arhitekture", jedan od najbitnijih regionalnih festivala arhitekture, bit će održan 10. jubilarni put u Sarajevu od 17. do 21. svibnja.

Festival će tradicionalno biti otvoren videomappingom jednog sarajevskog objekta od javnog značaja.

Poslije Historijskog muzeja 2015. godine i Vijećnice 2016. godine, organizatori su ove godine za otvaranje izabrali Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine. Fasada ovog muzeja će nakratko biti u potpunosti oživljena kroz videoprojekciju koju rade LIFT-prostorne inicijative u suradnji s Billainom, Walterom i Blow Upom.

U Zemaljskom muzeju će biti otvorena i izložba "Kontinuirani enterijer", koja je nastala u produkciji "Dana arhitekture" i ovogodišnjeg kuratora, hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

Noć otvaranja će biti upotpunjena premijernim nastupom hrvatskog benda Nipplepeople.

Nakon toga, u sljedeća četiri dana posjetitelji festivala imat će priliku pogledati dvije izložbe, sudjelovati na tri radionice i čuti što o arhitekturi imaju reći već ostvareni i mladi arhitekti.

Od poznatih imena iz svijeta arhitekture, sudjelovanje na festivalu su potvrdili Bernard Khoury, OFIS Arhitekti, MDH Arhitekti, Dinko Peračić, Tadej Glažar i ostali gosti, arhitekti i prijatelji "Dana arhitekture".

"Dani arhitekture" su regionalna plaforma koja cijelu godinu, kroz različite događaje, radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca u oblasti arhitekture i dizajna, poticanju umrežavanja među arhitektima u regiji te promociji rasprave o arhitekturi i prostoru.

Organizacija središnjeg godišnjeg događaja, festivala "Dani arhitekture", počela je 2008. godine i predstavlja jedan od najbitnijih regionalnih festivala arhitekture, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close