U župi Gradnići

Čitluk: Proslavljen blagdan sv. Blaža

Kultura / Vjera | 04. 02. 2017. u 15:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župi Gradnići  u petak je proslavljen blagdan sv. Blaža, nebeskog zaštitnika župe. Župna zajednica za proslavu se pripremala trodnevnom duhovnom obnovom, a središnje misno slavlje, kojemu je prethodila tradicionalna procesija, predvodi je fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu. Nakon završetka svečanog misnog slavlja obavljeno je grličanje ili blagoslov grla sa svijećama.

Fra Mario Knezović, svečano misno slavlje predvodio je u koncelebraciji sa župnikom fra Nikolom Rosančićem, nekadašnjim župnicima župe Gradnići fra Dinkom Maslaćem i fra Ferdom Bobanom, dekanom Broćanskog dekanata don Đurom Benderom i još nekolicinom župnika i svećenika iz obližnjih župa.

Svečano misno slavlje na proslavi blagdana sv. Blaža pjesmom je uveličao Veliki župni zbor pod vodstvom prof. Zdenka Vištice, a na pred kraj svete Mise, fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnići, zahvalio je svećenicima na svemu učinjenome u danima dok je trajala trodnevnica i na sami blagdan, te je također zahvali svim župljanima na njihovim doprinosima, navodi Čitluk.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close