od 24. do 27. travnja

Čitluk domaćin federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe

Kultura / Flash | 16. 03. 2017. u 08:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnovna glazbena škola Brotnjo iz Čitluka od 24. do 27. travnja bit će domaćin 20. otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe - Čitluk 2017.

Na natjecanje koje svake godine organizira Udruga glazbenih i baletnih pedagoga Federacije Bosne i Hercegovine, a koje se prvi put odvija na području Hercegovine, ove godine prijavilo se više od 500 natjecatelja iz više od 40 škola i ustanova koje se bave glazbenim odgojem i obrazovanjem.

Discipline za koje su se natjecatelji mogli prijaviti ove godine su klavir, violina, violončelo, viola, solo pjevanje i udaraljke, u šest kategorija, priopćeno je iz Osnovne glazbene škole Brotnjo.

Natjecatelji dolaze iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Žepča, Širokog Brijega, Orašja, Bugojna, Novog Travnika, Goražda, Ilidže, Travnika, Gračanice, Srebrenika, Bihaća, Livna, Gruda, Ljubuškog, Posušja, Tomislavgrada, Tešnja, Vareša, Visokog i domaćina Čitluka.

Budući da je natjecanje otvorenog tipa, prijavljeni su i natjecatelji iz Republike Srpske i iz Republike Hrvatske. Svečano otvaranje natjecanja predviđeno je za ponedjeljak, 24. travnja, u 20 sati.

Natjecanja će se održavati u dvoranama i prostorijama Ustanove za predškolski odgoj i socijalnu skrb "Majčino selo" i Sveučilišta Hercegovina, u Bijakovićima-Međugorju.

Kopirati
Drag cursor here to close