4. listopad

Čapljina proslavlja Dan općine i zaštitnika župe

Kultura / Kazalište | 20. 09. 2017. u 07:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove godine u Čapljini će velikim brojem kulturnih, sportskih, zabavnih i vjerskih aktivnosti biti obilježen Dan općine i blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika župe.

Podsjetimo, središnja manifestacija, odnosno proslava Dana općine je 4. listopada, na blagdan sv. Franje Asiškog.

Obilježavanje će početi u petak, 22. rujna, kada će s početkom u 10.30 sati u maloj dvorani hotela ''Mogorjelo'' biti održana prezentacija integrirane strategije razvoja općine Čapljina, koju će prezentirati Ivana Maletić, zastupnica HDZ-a RH u Europskom parlamentu.

U srijedu, 27. rujna, na rasporedu je obilježavanje Dana osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina, koje će biti održano u prostorijama škole.

U petak, 29. rujna, na Trgu hrvatske slobode u Čapljini s početkom u 10.00 sati bit će održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća poginulim hrvatskim braniteljima, nakon čega u 11.00 sati u kinu ''Mogorjelo'' slijedi svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljina.

U subotu, 30. rujna, planirano je više događaja.
- 8.30 sati - Otvoreno prvenstvo u gađanju glinenih golubova na streljani u Trebižatu
- 11.00 sati - Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret ''Vladimir Pavlović hrvatski književnik'' - O.Š. Vladimira Pavlovića u Čapljini.
- 18.00 sati - Projekcija crtanog filma ''Snježna kraljica 3'' - kino ''Mogorjelo''
- 20.00 sati - Projekcija filma ''Otmica'' - kino ''Mogorjelo''

U nedjelju, 1. listopada, održat će se Šahovski turnir, koji je ove godine u prostorijama Šahovskog kluba Čapljina, koji je i i organizator, dok je za 19.00 sati planiran nastup čapljinskih mažoretkinja u kinu ''Mogorjelo''.

Ovogodišnje obilježavanje Dana općine Čapljina bit će zatvoreno 2. listopada, i to prezentacijom kreditnih linija razvojne banke FBiH u maloj dvorani hotela ''Mogorjelo'' s početkom u 11.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close