Godspell

Čapljina domaćin mjuziklu koji se po prvi put izvodi u BiH

Kultura / Flash | 12. 05. 2017. u 07:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademija Čapljina pokretač je i nositelj brojnih događanja, ne samo u Čapljini nego i šire.

Srijeda i četvrtak, 17. i 18. svibnja, rezervirani su za mjuzikl ''Godspell'' koji će se održati u hotelu ''Mogorjelo'' s početkom u 19:30 sati.

Nakon mjuzikla ''Josip i kričave boje njegovih snova'' te ''Dvoje iz Galileje'', zahvaljujući suradnji Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina i ConerstoneArtsa iz SAD/Hrvatska, Čapljina ima priliku vidjeti novi, potpuno drugačiji rock mjuzikl, u kojem sudjeluju mladi iz Čapljine i njihovi prijatelji.

Mjuzikl ''GODSPELL'' govori o Isusovu nauku koji uči ljude ljubavi i radosti, opraštanju i toleranciji. Na jednostavan, neposredan, zanimljiv, živahan, simpatičan i poučan način evanđeoska se nadvremenska poruka prenosi od glumaca na gledatelje.

Ispričana suvremenim jezikom kroz pjesmu i ples, dojmljive i pamtljive pjesme, Isusova riječ nalazi put do ljudskoga srca. Riječ je o mjuziklu koji se temelji na evanđelju po Mateju, a zastupljeni su razni glazbeni stilovi.

Glazbu i riječi, za ovaj mjuzikl potpisuje Stephen Schwartz, a narativne dijelove John-Michael Tebelak.

Od izvedbe na Broadway-u, davne 1971. godine, mjuzikl se do danas ne prestaje izvoditi po cijelom svijetu.

Ovo je prvi put da se mjuzikl ''GODSPELL'' prikazuje na hrvatskom jeziku i prvi put u Bosni i Hercegovini, točnije u Čapljini.

Richard je u Čapljini do sada, zajedno sa mladim Čapljinkama i Čapljincima, izveo dva mjuzikla: ''Josip i kričave boje njegovih snova'' i ''Dvoje iz Galileje''. Ovaj poznati svjetski redatelj i utemeljitelj Međunarodnog teatra CornerstoneArts (SAD), organizirao je do sada mjuzikle i predstave u 82 države diljem svijeta. Riječ je o čovjeku silne energije, znanja i iskustva, vjere i ljubavi, koji na taj način ostvaruje svoju misiju.

Ulaznice za mjuzikl ''Godspell'' možete kupiti u Župnom uredu u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini u svako doba po cijeni od 5 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close